Wie zijn wij

Wij zijn een enthousiaste en gezellige groep mannen en vrouwen en vormen tezamen het dorpskoor “De Kolkensjongers” uit het Friese dorp Eanjum. Eanjum is gelegen in het uiterste noord-oosten van Friesland vlakbij van het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer.

De weidse landerijen om het dorp Eanjum heten “de Kolken” en hieraan hebben wij de naam van ons dorpskoor ontleend.

Het koor is in september 2002 spontaan door 2 dorpsbewoners opgericht en de eerste repetitieavond was gelijk al een succes door de opkomst van meer dan 40 leden. Inmiddels bestaat het koor uit 30 enthousiaste leden. De leden zijn afkomstig uit Eanjum en verre omstreken.

Eén keer in de drie weken wordt er geoefend. Deze avonden wordt er vol enthousiasme gerepeteerd en is het elke keer weer gezellig.

Het koor staat onder leiding van Anne Martin Koree. Ook diverse solisten dragen hun steentje bij voor het welslagen van gezellige oefenavonden en optredens. Het koor wordt muzikaal begeleid door Anne Martin Koree (piano) en Anja Dijkstra (saxofoon).

Wij zingen voornamelijk Fries- Nederlands- en Engelstalige muziek. Het repertoire bestaat uit populaire moderne en vroegere pop- en folk muziek. De Kolkensjongers zijn door hun regelmatige optredens een bekende verschijning in de regio geworden.

Nieuwsgierig? Kom eens langs tijdens een optreden of repetitie. Actuele data vind u in onze agenda.
Voor boekingen kunt u contact met ons opnemen via info@kolkensjongers.nl


Het bestuur

Voorzitter: Emile Hendriks
Secretaris: Ineke Brandsma
Penningmeester: Jurjen Rosier
Bestuurslid: Etje Jansma